Aktualno

Obetajoči rezultati projekta DiscOCVer55

12.07.2017

  

 
V Izoli smo 3. julija 2017 z mednarodno konferenco v imenitnem okolju palače Besenghi v starem delu Izole zaključili projekt DiscOver55, v katerem je ZDUS sodeloval skupaj s hotelom Delfin in Turističnim združenjem Izola. Poglavitni namen projekta je bil razviti starejšim turistom prilagojeno ponudbo, ki bo prispevala k povečanju obiska turističnih destinacij tudi zunaj glavne sezone. Poleg naše Izole oziroma slovenske Istre je projekt potekal še v nam bližnjem avstrijskem Vulkanlandu, italijanskem Monte Pisanu in ob jezeru Saimaa na Finskem.
 
 
Projektni partnerji, tako seniorske organizacije kot turistične agencije, so po raziskavi in obisku destinacij pripravili oceno primernosti s priporočili in zaključni priročnik, agencije in drugi ponudniki storitev pa so sestavili več prilagojenih turističnih paketov, ki bodo na voljo starejšim.
 
Alenka Ogrin, Alan Vella in Monia D'Amico

Vsi paketi bodo predstavljeni na spletni strani www.discover55.eu in na spletni strani ZDUS, na voljo pa bodo tudi v brošuri, ki je v pripravi.
 
Dean Kocjančič in Nina Golob
 
Udeležence konference je uvodoma pozdravila Jožica Puhar, odgovorna za mednarodno sodelovanje v ZDUS. Direktor Turističnega združenja Izola Dean Kocjančič je v pozdravnem nagovoru poudaril, da je seniorski turizem v Izoli eden ključnih in strateško pomembnih segmentov, saj seniorji prispevajo kar dobro tretjino nočitev v Izoli. Poleg projektnih partnerjev se je konference udeležil in vse zbrane nagovoril tudi Alan Vella, predstavnik programa COSME iz Bruslja, ki je sofinancer tega projekta.
 
Foto: Janez Platiše

V sklopu projekta je Turistično združenje Izola na pobudo direktorice hotela Delfin Nine Golob pripravilo zloženko Sprehod skozi izolske parke. Izola je sicer bolj prepoznavna po plažah in čistem morju, lahko pa se pohvali tudi s šestnajstimi zimzelenimi in bujnimi parki, ki obiskovalcem poleti nudijo prijeten oddih v zeleni senci. Nina Golob je pozdravila dobre rezultate projekta: „Najbolj me veseli, da smo skozi projekt dobili informacije o tem, kaj goste sploh privablja v naš kraj.“ Pohvalila je tudi izmenjavo dobrih praks in priložnost za nove ideje, ki še dodatno popestrijo turistično ponudbo. Sodelujoči in obiskovalci so uspešno konferenco zaključili ob pogostitvi na Manziolijevem trgu.
 
V hotel Delfin se za jesen že najavljajo skupine starejših iz Avstrije, Italije in Finske, kar priča o uspešnosti projekta, ki se sicer zaključuje, njegovih pozitivnih učinkov in rezultatov pa se nadejamo še daleč v prihodnosti.
 
                                                                          Alenka Ogrin, koordinatorka projekta
 

 

aktualno vse

12.07.2017 - Obetajoči rezultati projekta DiscOCVer55

28.06.2017 - Zaključna konferenca projekta Seniorski turizem v Evropi

28.06.2017 - Nekaj odlomkov iz priročnika DiscOver55

22.05.2017 - ZDUS na zasedanju EURAG in konferenci o turizmu za starejše na Poljskem

21.12.2016 - 15 članov DU preizkušalo turistično ponudbo za starejše v Vulkanlandu

05.10.2016 - O seniorskem turizmu na 16. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

03.10.2016 - Intervju z Alenko Ogrin

23.09.2016 - Vabilo na predstavitev »Seniorski turizem – kako podaljšati turistično sezono?

08.09.2016 - Turizem za starejše

16.06.2016 - Zaključen drugi študijski obisk, tokrat v Izoli