Iz življenja in dela društev

Upokojitev! Za mnoge želja, za druge bolečina. Ni več vsakdanjega ritma, hitenja, službenih obveznosti. Nenadoma imamo na razpolago veliko časa, ki za nekatere postaja moteč, za druge dragocen, saj lahko sedaj počnejo vse tisto kar so si vedno želeli. Ves svet postaja njihov. Včlanili so se v društva upokojencev, kjer se dogaja vedno kaj zanimivega, od raznih srečanj, druženja in izletov, kjer se tkejo niti novih prijateljstev. Prav to slednje pa je za ljudi v jeseni življenja nadvse pomembno.

Pred vami je spletna stran ZDUS, namenjena društvom upokojencev in s tem seveda vsem vam. Namenjena je pisanju o delu in življenju društev, vsebini dela, kaj vse počnete, s kom in kako se družite, kam vas vodijo vaša pota, kakšne so vaše želje in kaj vse bi se radi še naučili v teh letih. Skratka, pisali boste o tem kako najbolj aktivno preživljate jesen življenja, v vašem tretjem življenjskem obdobju.

Sedaj pa še o dolžini vaših prispevkov. Novice, ki jim lahko dodate tudi fotografije, naj bodo dolge največ pol strani, to je 13 vrst, nekoliko več - za eno stran - se lahko razpišete o delu društev in seveda tudi o problemih, ki vas tarejo.

Vemo, da je v vas velika zaloga znanja ter življenjskih izkušenj, ki jih lahko delite z drugimi in si tako dobivate nove znance in prijatelje. Slovenija ni velika, zato bo na spletni strani ZDUS lepo prebrati o tem kaj počnejo upokojenci v osrednji Sloveniji, ali v Primorju, na Krasu, Štajerskem, Koroškem, Prekmurju in Gorenjskem. Splet je tudi dobra priložnost za vse, ki se v tem vsakodnevnem življenjskem vrvežu ne znajdete najbolje, ali pa ste osamljeni. Pišite, mogoče se bo na drugi strani Slovenije našla vam sorodna duša. Tudi to je naš namen.