Pismo predsednice ZDUS Kožuhove funkcionarkam in funkcionarjem

Aktualno

Pismo predsednice ZDUS Kožuhove funkcionarkam in funkcionarjem

Spoštovane sodelavke in sodelavci, funkcionarke in funkcionarji društev upokojencev!
Verjetno vsi te dni razmišljamo, kako prebroditi stisko, v kateri smo se znašli.
Kar predstavljam si, kako se počutite, ko člani zahtevajo enake programe kot vsako leto, denarja od občin pa je manj, članarine tudi, saj je mnogo naših članov v hudi stiski. Tudi na ZDUS smo se znašli v stiski. Zmanjkalo nam je sredstev za potne stroške, za nakupe plaket in priznanj …
Kot slišite in vidite, vlada v želji, da bi našli pot iz krize, piše zakon za zakonom, strokovnjaki in predstavniki civilne družbe pa v kratkem času ne moremo odkriti vseh nepravilnosti in pasti, ki jih prinašajo ti na hitro napisani zakoni. V ZDUS se trudimo, da bi strokovno sledili poplavi novih in pomembnih zakonov, da ne bo prehudih posledic za naše članstvo, iščemo strokovnjake, ki se spoznajo na vsa različna in zahtevna področja in jih skušamo pritegniti v naše ekspertne skupine. K sreči jih je veliko pripravljenih sodelovati brez plačila.
Ljudje prav tako ne vedo, da delamo v vodstvu ZDUS prostovoljno, da s svojim denarjem krijemo celo potne stroške, da varčujemo, kjer se da. In ne dojamejo, da za uspešno pogovarjanje z vlado in parlamentom potrebujemo pomoč ljudi, da potrebujemo podporo članstva, tudi tako, da plačuje članarino.
Vedno znova tudi ugotavljamo, da so komunikacije med nami prešibke, da se zatika prav na vseh ravneh od pokrajinskih zvez navzdol. Ljudje ne vedo, kaj delamo, ne berejo naših dveh časopisov, ne gledajo naših spletnih strani, vidijo nas samo takrat, ko nas mediji povabijo, da kaj povemo. A mediji nas najdejo le, ko pričakujejo škandal ali zdraho.
Vrhunski strokovnjaki srednje generacije živijo v drugem svetu, v svetu brutalnih prevar in preigravanj, v svetu iluzij in pehanja za bogastvom, kjer ni prostora za stare.
Vseh teh dvajset let navidezne demokracije ostajamo sami s tistimi otroki in vnuki, ki ne znajo, ne morejo ali nočejo tekmovati v moderni vojni borz. Pohlepnih in brezobzirnih ne bomo spremenili, lahko jih samo ustavimo in naženemo. A tega ne moremo sami. V imenu vodstva zato prosim vas, vse funkcionarje DU, da nam pomagate motivirati članstvo za pomoč pri uveljavljanju njihovih zahtev in pričakovanj pri tistih, ki odločajo. Nujno potrebujemo sodelovanje tistih, ki sedijo v parlamentu in dvigujejo roke za zakone, ki bogatijo bogate, vso množico preostalih pa pehajo v vse večjo revščino.
Pogovarjajmo se s poslanci, najdimo tiste, ki nam bodo pomagali do prave demokracije, ki bodo v parlamentu ustavili dobičkarje in prevarante. Če se bomo dobro organizirali, nas bo hitro 2.500, kolikor nas mora biti, da bi obiskali vsak teden vse poslance.
Pomagajte nam, da ne bomo opešali. Vi to znate, saj mnogi dolga leta uspešno vodite svoja društva. Računamo na vas!

Mateja Kožuh Novak

 

aktualno vse

-