Na hudi preizkušnji

Aktualno

Na hudi preizkušnji

Bliža se jesen. Marsikdo med nami ne ve, kako si bo kupil kurjavo za zimo. Slovenska država je na hudi preizkušnji, ki pa je politično-kapitalska naveza, ki nam vlada zadnjih dvajset let, ne zna, noče, ne more rešiti. Najsposobnejši skrbijo za lastne koristi, nekateri si polnijo žepe na račun siromašenja večine, drugi pa skrbijo za to, kako bodo sami preživeli hudo obdobje, ko je nacionalno bogastvo izpuhtelo v zasebne žepe, ko se je do obisti razgalila nesposobnost slovenske politike, da pretrga vezi z vsemi, ki Slovenijo načrtno izčrpavajo, ko politika sebe in prebivalstvo izčrpava s spodbujanjem medsebojnega sovraštva, s prekvalifikacijami zgodovine, z zniževanjem samozavesti naroda, ki si je sam izbojeval svobodo, vse to pa v prid domačega in mednarodnega kapitala.

V brezobzirni tržni ekonomiji, kjer je edina vrednota dobiček, smo starejši, seveda tisti, ki jih je kapital osiromašil do te mere, da ne vedo več, kako preživeti, odpadek družbe, ki ga je treba čim bolj potiskati v stiske in siromaštvo, da se bomo čim prej poslovili in prenehali obremenjevati mlade s pokojninami. Ministra Vizjaka srbi povečanje deleža proračunskih sredstev za izplačevanje pokojnin, pri tem pa nasilno upokojujejo množico ljudi v javnem sektorju, že desetletje dovoljujejo kapitalu, da polni svoje žepe, namesto da bi plačeval prispevke (tudi) za (svoje) pokojnine. Iz besed ministra Vizjaka sklepam, da je naslednji korak znižanje vseh pokojnin, ki presegajo mejo, ki jo oni določajo kot siromaštvo, pri tem pa mi nihče ne zna odgovoriti, kako bi sam preživel z 622 evri!

Samo ena pot je, da kolikor toliko zavarujemo pokojnine, ki smo zanje vplačevali: tedensko delo z vsakim poslancem posebej! Nobene znanosti jim ni treba nositi v poslanske pisarne, vsak od vas, ki s pokojninami ne morete preživeti, jih pojdite vprašat, kako bi oni preživeli s tem denarjem. Odločitve o naši usodi padajo dejansko v ozkem krogu politično-kapitalske naveze, a potrditi jih morajo poslanci državnega zbora, da se ohranja farsa lažne demokracije.

Samo 2 uri na mesec naj si vzame vsak izmed vas in gre v najbližjo poslansko pisarno. Seznanite jih z lastno stisko, stisko vaših otrok, vnukov in sosedov. Strokovna besedila jim bodo posredovali naši strokovnjaki. Druge poti ni. Ustanavljanje novih strank, podpira zdajšnjim v upanju, da se bodo začele vesti ljudem prijazno, so prazni upi. Nikar jim ne nasedajte več!

Mateja Kožuh Novak

aktualno vse

-