Javna vprašanja stranki DESUS

Aktualno

Javna vprašanja stranki DESUS

 

Spet ste pokazali, koliko veljate kot predstavniki slovenskih seniorjev.
Kar nekaj vprašanj se mi poraja ob vašem početju.

Potreba po spremembi volilne zakonodaje se je rodila med predsedniki društev, kjer vas je kar nekaj aktivnih članov DeSUSa. Kako si člani DeSUSa razlagate vaš slogan, da zastopate interese upokojencev?
Koliko strokovnjakov imate v svoji stranki, ki imajo dovolj znanja, da bi lahko strokovno ocenili predlog vrhunskih slovenskih strokovnjakov na tem področju in njihov predlog zavrgli kot nesprejemljiv za slovenski prostor? So argumente zapisali? Kje jih imate?

Da so upokojeni strokovnjaki brez plačila napisali nov volilni zakon, da smo dve leti organizirali po vseh pokrajinah okrogle mize, kjer so avtorji razlagali, kaj prinaša nov zakon, da smo zbrali skoraj 6000 podpisov za vložitev zakona v parlamentarno proceduro, je bilo jasno sporočilo vsem, ki prisegate, da zastopate interese upokojencev o tem, kaj pričakujemo od vas. Koliko vas je prišlo na okroglo mizo o volilni zakonodaji v Državnem svetu? Koliko vas je prišlo na okrogle mize o volilni zakonodaji tam, kjer ste bili izvoljeni? Koliko vas je bilo na prvi obravnavi zakona junija 2014, ko so naši strokovnjaki že odgovorili na vse pomisleke vlade?
Edini argument, ki smo ga slišali od vas, je bil, da ne boste izvoljeni, če bo manj volilnih okrajev.
Ali imate res tako nizko samopodobo kot poslanci?
Ali se nihče od vas ni videl med kandidati, ki bi jih izvolili direktno?
Ali to pomeni, da se zavedate, da slabo zastopate interese upokojencev v parlamentu?
Ali menite, da lahko poslanec DZ svoj interes postavi pred interes svojih volivcev?
Na novembrski seji DZ poslancev nismo prosili, da zakon sprejmete, prosili smo samo to, da ga prestavite na eno od naslednjih sej, da bi lahko naši strokovnjaki s strokovnjaki vlade razčistili nejasnosti in da bi skupaj pripravili zakon o volilnih okrajih. To bi K. Erjavec nedvomno brez težav dosegel, saj je najbolj vešč v znanosti obvladovanja koalicijskih partnerjev. Kje je vaša predanost svojim volivcem?
In ne nazadnje: kaj bi vas stalo, če bi prišli pred glasovanjem k nam in nam razložili, zakaj naše prošnje ne boste podprli? Ali se zavedate, da to pomeni podcenjevanje svojih volivcev?
V parlamentu niste dobili dodatne pameti in modrosti. Prinesli ste ju s seboj. Ste pozabili na svoj dolg svojim volivcem? Kako bomo sodelovali naprej?
Mateja Kožuh Novak

aktualno vse

-