Donacija Lek d.d. delovanju programa Starejši za starejše

Aktualno

Donacija Lek d.d. delovanju programa Starejši za starejše

PROGRAM STAREJŠI ZA STAREJŠE:

Deluje že od leta 2004 v okviru ZDUS z namenom nuditi pomoč na domu tistim, ki v celoti ne morejo več skrbeti sami za sebe, ne da bi izgubili samostojnost in dostojanstvo, preprečiti osamljenost socialno izključenost. Vodilo programa je: »Danes bom jaz pomagal tebi, jutri bo kdo mlajši pomagal meni«. Prostovoljci v lokalnem okolju poiščejo osamljene, onemogle, pomoči potrebne vrstnike, starejše od 69 let in jim polepšajo starost. Program Starejši za starejše je izjemen primer dobre prakse na področju prostovoljstva, za katerega smo v letu 2017 s strani Evropskega parlamenta prejeli nagrado Državljan Evrope 2017.
 
LETNO SREČANJE KOROŠKIH PROSTOVOLJCEV IN DONACIJA LEK d.d.:
 
Na letnem srečanju v gostilni DULAR v Kotljah smo se v prvi vrsti zahvalili prostovoljkam in prostovoljcem programa za njihov trud, dobro voljo in srčnost ter v drugi fazi analizirali izzive in težave za preteklo leto in pripravili načrt za delovanje programa leto 2020. Poleg srečanja, druženja, pa smo prejeli iz LEK d.d. donacijo 10.000 evrov za delovanje programa, saj kot pravijo v LEK-u, družbena odgovornost ne sme biti samo na papirju, temveč je po teh načelih potrebno tudi živeti.
 
Rožca Šonc, vodja programa Starejši za starejše: »donacija Lek je še kako pomembna, saj bomo lahko v program vključili še več pomoči potrebnih ljudi, predvsem pa se zahvalili prostovoljkam in prostovoljcem za njihov čas in dejstvo, da delček svojega srca poklonijo tistim, ki to zares potrebujejo«.
 
Vera Pečnik, podpredsednica ZDUS: »Današnje srečanje koroških prostovoljcev, okoli 150 jih bo prisotnih, je pravi čas za zahvalo vsem prostovoljkam in prostovoljcem za njihovo humano in neumorno delo in prejem donacije Lek- za nadaljnje delovanje programa, ki je za starejše še kako pomemben«.
 
Duška Zdovc Mavrin, pokrajinska koordinatorka programa Starejši za starejše za koroško: »v Izredno čast, ponos in veselje nam je, da bomo donacijo Lek prejeli ravno na letnem srečanju naših, koroških, prostovoljcev in da sta v naši družbi tudi vodja programa Rožca Šonc in podpredsednica ZDUS Vera Pečnik«.
 
Mojca Pavlin, Koorporativno komuniciranje LEK d.d.: «S tem programom Starejši za starejše, nas povezuje skupno poslanstvo, to je pomoč drugim in vračanje družbi, v kateri živimo in kjer delujemo. Vsi prostovoljci, ki ste vključeni v program Starejši za starejše, opravljate izredno pomembno družbeno koristno delo. K temu želimo seveda en delček pripomoči tudi z naše strani«.

aktualno vse

-